GEEN wedstrijd op zondag 12 mei 2019
Vrijdag, 10 mei 2019 - Geschreven door Bestuur
De wedstrijd Nijmegen Pirates - Amsterdam Panthers die voor zondag 12 mei 2019 gepland stond, gaat helaas niet door. Nijmegen Pirates heeft deze wedstrijd moeten forfaiten wegens een gebrek aan voldoende wedstrijdfitte spelers.
Een week voor deze wedstrijd in de eerste divisie leken bij Pirates nog voldoende spelers mee te kunnen doen, doch gedurende deze week regende het afzeggingen bij de coaches. Redenen hiervoor waren werkverplichtingen en blessures (die minder snel genazen dan verwacht).

Het was daarom vanwege de gezondheid van de nog wel fitte spelers, waar sommigen ook al met lichte blessures en pijntjes kampten, onverantwoord om toch te spelen. Ook in het kader van de AFBN-regel 'safety first' werd daarom met pijn in het hart besloten om de wedstrijd te forfaiten.
Voor Nijmegen Pirates betekent dit een reglementaire 0-20 nederlaag, 2 punten aftrek, uitsluiting van de play-offs en mogelijk degradatie naar een tweede divisie, mocht de AFBN die in het seizoen 2020 hebben.
De spelers en coaches van Nijmegen Pirates hopen echter de twee resterende wedstrijden dit seizoen (op 26 mei uit tegen 010 Trojans en op 9 juni thuis tegen Maastricht Wildcats) wel met een competitief en representatief team te kunnen aantreden, ondanks de geringe grootte van de huidige Nijmeegs selectie.
Ook de wedstrijd Enschede Broncos - 010 Trojans die op 12 mei 2019 op het veld van Nijmegen Pirates gespeeld zou worden, gaat niet door. Enschede Broncos heeft dit duel geforfait.