Pirates op herhaling
Zondag, 4 maart 2018 - Geschreven door Jacques Schmoller
Nijmegen Pirates moest op zondag 25 februari de eerste wedstrijd spelen van het seizoen 2018. Door de vorst van de week daarvoor bleek het veld op sportpark Escamp 1 in Den Haag echter ongeschikt voor het spelen van American football. De wedstrijd 'uit' bij Den Haag Raiders'99 ging dan ook niet door. Het duel werd naar een latere datum verschoven.

Nijmegen Pirates moet door de afgelaste wedstrijd daarom op zondag 11 maart 2018 alsnog naar de hofstad afreizen voor het duel. Net zoals bij de eerder geplande ontmoeting is de kick-off dan om 14.00 uur.
Het wordt dan waarschijnlijk alsnog de seizoensopener in de eerste divisie, poule A. Want ook de thuiswedstrijd op zondag 4 maart tegen Alphen Eagles kon geen doorgang vinden wegens de veldomstandigheden. Het koude winterweer, vooral de vorst, van de laatste dagen maakt het spelen op het keiharde veld onverantwoord. En ook de in Nijmegen geplande wedstrijd op zondag 4 maart om 11.00 uur tussen Tilburg Wolves en Maastricht Wildcats werd naar een latere datum verschoven. Die laatste twee ploegen ontmoeten elkaar op zaterdag 28 april om 19.00 uur (onder voorbehoud) in Tilburg.
Daarmee heeft Koning Winter aangetoond sterker te zijn dan de American Football Bond Nederland (AFBN), de organisator van de competitie.De planning van de competitie, van eind februari tot en met begin juli (incl. play-offs), blijkt dit jaar ongelukkig. Het was echter de wens van de Nederlandse footballclubs zelf om voor deze periode te kiezen... Daarmee de wedstrijdcommissie (wcie) van de AFBN een meer dan lastige klus bezorgend.
Nijmegen Pirates beschouwt het seizoen 2018 als een 'tussenjaar', waarin met plezier spelen prioriteit heeft boven prestaties leveren. In het volgende seizoen kan dan begonnen worden aan de opbouw van een jong en competitief team. Aangezien het allemaal echte amateurs zijn, blijft het echter een kwestie van 'mogen' en niet van 'moeten'.
De wedstrijd Nijmegen Pirates - Alphen Eagles zal ijs en weder dienende nu op zondag 22 april worden gespeeld.De locatie dan is echter niet Nijmegen, maar het nieuwe footballveld op sportpark De Marken in Almere-Haven. Het wordt voor iedereen vroeg opstaan, want de kick-off is dan om 12.00 uur.