Treasure Bowl wordt Gelderse derby
Vrijdag, 27 oktober 2017 - Geschreven door Bestuur
Door het op het laatste moment afzeggen van het Duitse team Mönchengladbach Wolfpack wordt de Treasure Bowl op zaterdag 28 oktober 2017 niet als toernooi gespeeld. Ondanks verwoede pogingen van de organisatie om (een) ander(e) team(s) alsnog te laten deelnemen, is dit helaas niet gelukt. De beide overige deelnemers, Nijmegen Pirates (eerste divisie) en Arnhem Falcons (eredivisie), hebben daarom besloten de Treasure Bowl te spelen als onderlinge oefenwedstrijd.

Het duel tussen de beide Gelderse teams begint zaterdag 28 oktober om 12.00 uur op het veld van SV Hatert op sportpark Vossendijk in Nijmegen.
De wedstrijd, die voor beide teams geldt als eerste voorbereiding op het nieuwe American footballseizoen in Nederland, zal in het teken staan van de bestrijding van beenmergkanker (leukemie). Er is een loterij met leuke prijzen, een verkoop van cupcakes en Pirates-speler Rob van Kessel laat door de hoogst biedende zijn 'manbun' afknippen. Ook een deel van de verkoopopbrengst in het clubhuis gaat naar het KWF.
De entree voor deze vriendschappelijke wedstrijd is gratis en kan bekeken worden vanaf de overdekte zittribune.