Eerste wedstrijd verloren
Woensdag, 15 maart 2017 - Geschreven door Jacques Schmoller
Het seniorenteam van Nijmegen Pirates is er op 26 februari niet in geslaagd om de seizoensopening tegen Lelystad Commanders in winst om te zetten. Via 2 touchdowns en 2 benutte field-goals zette Lelystad 18 punten in totaal op het scorebord. Nijmegen Pirates zette daar slechts een touchdown van receiver Bart Ebben (na een pass van quarterback Isaiah Trouwloon) tegenover. Eindstand: 6-18.

Vooraf was al duidelijk dat Nijmegen Pirates een minder dominante rol in poule B van de eerste divisie zou gaan spelen dan in het voorgaande seizoen 2016.
Waar in 2016 de finale van de eerste divisie werd gehaald, moest de thuisploeg na de winterstop, met daarin het vertrek van een aantal ervaren sterkhouders, een hele nieuwe ploeg opbouwen.
Dat bleek vooral in het aanvalsspel. Zorgelijk was echter dat Commanders, schijnbaar zonder veel moeite, ook door de eens muurdichte Nijmeegse verdediging heen kwamen. Het was voor de Nijmeegse fans wennen om vele tackles gemist zien worden, vooral door een verkeerde timing en techniek. Maar met een team waarin veel spelers zitten die bezig zijn aan hun eerste of tweede seizoen, kan dat alleen nog maar verbeteren.
Achteraf bekeken was het daarom maar goed dat de finale van de eerste divisie vorig seizoen (terecht) in Amsterdam verloren werd van Spijkenisse Scouts, want in de eredivisie heeft Pirates op dit moment niets te zoeken. Positief was echter het aantal beschikbare spelers (in kwantiteit was men Lelystad de baas) en de familiaire sfeer waarin ook deze generatie spelers hun hobby beoefenden. In poule B lijken daarmee Lelystad en Den Haag een maatje te groot, maar is er succes mogelijk (nee, noodzakelijk) tegen Eindhoven en Maastricht.