Eerste training groot succes
Donderdag, 15 september 2011 - Geschreven door Jeroen van Hilten
Met grote verwachtingen, werd er door menig speler van de Bart Ebben Nijmegen Pirates vurig uitgekeken naar de eerste officiële training van het nieuwe seizoen. En een succes werd het!


Na een introductie-praatje van de voorzitter – Roel van Teeffelen – passeerde als eerste de beleidsplannen voor het komende jaar de revue. Richard Looten – voorzitter van de technische commissie en ondersteunend lid van de coaching staff – liet daarin zijn licht schijnen over de verschillende bouwstenen die de Pirates willen creëren en inzetten om de club nog meer op de kaart te krijgen.

Een duidelijke structuur in de organisatie is daarbij stap nummer 1. Tevens wil de club ook de jeugdleden wat meer gaan bieden. Met een stevige aanwas van nieuwe leden, gaat de club de komende tijd positieve energie steken in het “youth program” om (eventueel met Arnhem) dit jaar een goed geolied jeugdteam te “fielden”.

Na een algemeen woord van beide voorzitters, stond de kennismaking met de nieuwe coaching staff op het programma. Met veel enthousiasme werden zij gepresenteerd of presenteerden zij zichzelf. De voorlopige staff ziet er als volgt uit:

Senioren:
Offensive line: Florean Bartels
QB/WR/TE: Tim Scheurich
DBs: Remco Gout
Defensive Line: Jacques Schmoller

Jeugd: Stefan Peters en Ruurd Elmans

De club is nog druk op zoek naar coaches voor de overige posities. Met name de LB en RB vacatures moeten nog gevuld worden.

Als laatste stond er nog een training van een uur op het menu, waarbij vooral agilities en coördinatie werden getest. “Back to the basics” is het motto in het begin van dit off-season.

De training werd officieel afgesloten met een 7-7 drill waarbij vooral Coach Tim Scheurich kon aanschouwen dat de Bart Ebben Nijmegen Pirates echt over een flinke dosis talent beschikken op meerdere posities. Blij verrast verliet hij dan ook de training.

Het bouwen op dit succes gaat vrijdag alweer verder. We verzoeken jullie daarom ook om allemaal weer netjes om 1930 aanwezig te zijn bij het clubhuis.