Clinics
Americanfootball les voor scholen of andere groepen

Nijmegen Pirates promoot graag de prachtige sport American football!

Daarom verzorgen wij clinics in American football. Dit zijn kennismakingslessen waarin de deelnemers kennis maken met de spelregels, verschillende technieken en facetten van de sport. Dit kan in overleg op de door u gekozen locatie of op ons eigen sportveld.

Onder begeleiding van gekwalificeerde trainers zal er een programma opgesteld worden geheel toegepast op de doelgroep en wensen van de aanvrager. Om de deelnemers een goed beeld te geven van American football wordt er meestal gekozen voor 3 a 4 clinics per groep.

Wij bieden 2 vormen van American football aan: (1) de non-contact (flag) en (2) contact vorm, deze staan hieronder uitgelegd.

Flag Football
Dit is de non-contact vorm van American football. In plaats van tackelen moet er een speciaal lintje van je riem getrokken worden. Niettemin komen er nog steeds veel benodigde vaardigheden aan bod zoals: het gooien en vangen van een bal; het ontwijken van je tegenstander(s) en nog veel meer. Dit is erg geschikt voor gemengde groepen van alle leeftijden.

Tackle Football
Bij deze vorm krijgen de deelnemers een 'pak' (d.w.z. beschermde uitrusting) en helm en zullen de basistechnieken van tackelen aan bod komen. Verder zal er aandacht besteed worden aan het `blocken` van je tegenstander; het passeren van je tegenstander; ballen vangen/gooien; basistactieken en nog veel meer. Hierbij staat de veiligheid van de deelnemers natuurlijk altijd voorop.

Waarom American football?
Jongeren zijn tegenwoordig vaak moeilijk te interesseren of te motiveren voor sport. American football is in Nederland iets nieuws waarbij nieuwe vaardigheden en technieken worden toegepast. Bijvoorbeeld: ZoŽn rare ovale bal wat kan je er allemaal mee? Iedereen die deelneemt zal er door verrast worden, wat ze in 1 clinic allemaal leren. Wij staat garant voor een veilige sfeer waarbij de deelnemers veel succeservaringen zullen hebben.

Behalve de fysieke kant is de mentale kant minstens net zo belangrijk bij American football zodat de minder fysieke spelers daardoor toch hun "mannetje" kunnen staan. Het is een echte teamsport waarbij je moet vertrouwen op je teamgenoten. Hoe groot of sterk je ook bent, alleen kom je nergens in deze sport en dit wordt ook benadrukt tijdens de trainingen. Een gedisciplineerde en motiverende leiderschapsstijl staat garant voor een recreatieve en een middag vol nieuwe ervaringen!

Tijdens deze clinics hanteren wij 7 belangrijke punten, waardoor de deelnemers deze clinics optimaal kunnen beleven:
1. Zorg voor plezier
2. Zorg ervoor dat kinderen niet teveel moeten wachten
3. Laat iedereen spelen
4. Zorg ervoor dat spelers meerdere posities kunnen spelen
5. Differentieer
6. Blijf positief
7. Veiligheid
Nijmegen Pirates heeft voor reeds vele verschillende scholen, instellingen en organisaties clinics verzorgd, ook kinderfeestjes kunnen bij ons gehouden worden.

Enkele van de vele referenties:

ROC Nijmegen
Hogeschool Arnhem Nijmegen ALO
Lindenholt college
Maaswaal college
Kandinsky college
Jongerenhuis Harreveld
Dominicus College
Gemeente Nijmegen
Verjaardagsfeestjes
Vrijgezellenfeesten
Teambuilding-activiteiten

Clinics kunnen in overleg door het gehele jaar worden geboekt, Boek nu uw eerste clinic en ontvang een speciale korting.

Prijzen op aanvraag. Contact: secretariaat@nijmegen-pirates.nl