Trainingen & Wedstrijden
De Nijmegen Pirates trainen twee keer per week. Deze trainingen vinden altijd plaats in volledige beschermende uitrusting.

Senioren:
Maandag 19:30 - 21:30 uur
Woensdag 19:30 - 21:30 uur

Voor de training is iedereen ruim van tevoren (zo'n 25 minuten voor de start van de warming-up) aanwezig op de club, zodat er genoeg tijd is om de uitrusting aan te trekken. Bovendien is er dan voldoende tijd om een geschikte beschermende uitrusting uit te zoeken voor ge´nteresseerden die een keer mee willen trainen.

Tijdens de warming-up wordt vooral aandacht besteed aan het opwarmen van de spieren en het rekken en strekken hiervan, gevolgd door wat conditietraining. Hierna vindt vaak een gespecialiseerde aanvalstraining (ballen gooien en vangen, patronen rennen, blocken, e.d.) en verdedigingstraining (onderschepping, tackling, e.d.) plaats. De training wordt doorgaans afgesloten met het hele team in de vorm van een wedstrijdje of scrimmage. Ook zijn er theorielessen m.b.t. de regels en tactiek. In dat geval kan de seniorentraining op een andere locatie plaats vinden en uitlopen tot circa 22.00 uur.

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te trainen?

TRAIN GRATIS VIER WEKEN MEE MET DE NIJMEGEN PIRATES!

Weet je nog niet helemaal zeker of American Football iets voor jou is, dan kun je gebruik maken van onze speciale aanbieding. Je kunt vier weken lang kosteloos mee trainen met de Nijmegen Pirates. Je krijgt dan tijdens de training shoulderpads en een helm in bruikleen van de club, uiteraard geheel vrijblijvend. Na deze periode, waarin je kennis maakt met de sport, hoef je pas te beslissen of je lid wil worden! Stuur een mail naar secretariaat@nijmegen-pirates.nl of kom gewoon langs bij een training!

Wedstrijden
De Nijmegen Pirates spelen op jaarbasis ongeveer 7 tot 12 wedstrijden. Het lijkt weinig, maar vanwege de fysieke aard van de sport is er tijd nodig om tussen de wedstrijden goed te herstellen. Word je lid, dan dient men zelf helm, beschermde uitrusting en trainingskleding aan te schaffen. Welke uitrusting voor jou geschikt is, hangt o.a. af van de positie waarop je speelt. Coaches geven desgevraagd advies hierover. De vereniging zorgt voor wedstrijdkleding.

De competitiewedstrijden worden in de periode februari-begin juli gespeeld. In het najaar is er een off-season waarbij iedereen wordt 'klaargestoomd' voor het nieuwe seizoen. Tevens is dit het ideale moment middels oefenwedstrijden en controlled scrimmages om nieuwe mensen te betrekken bij het spel. In september zijn er daarom speciale trainingen voor beginners in deze sport (try-outs).